איך אפשר שלא להתאהב: בית משפחתי בישוב אירוס

איך אפשר שלא להתאהב: בית משפחתי בישוב אירוס

בני משפחה שחיפשו את הקרבה לטבע, עברו עתה מדירתם לבית מגורים מוקפד וחוויתי בישוב אירוס. הבית הקיים, שתוכנן ועוצב מחדש בהתאם למאווייהם וטעמם על ידי המשרד קינן אדריכלים, צופה מבעד לפתחים הגדולים אל עבר הנוף הטבעי המרהיב של גבעת האירוסים – נוף מוגן שישמר לעד. פנים הבית, שעוצב בסגנון מודרני, הוא תצוגת תכלית לשימת לב לפרטי פרטים ומשלב בצורה האופטימלית בין קווים גיאומטריים ישרים לסילואטות רכות ומעוגלות, ובין צבעוניות מונוכרומטית לגוונים דינמיים וחיים.

הרצון לעבור מהערים האורבניות הצפופות לישובים פסטורליים וכפריים שנהנים מנוף מדהים הפך לנחלתם של רבים מהישראלים. כך גם במקרה של בני המשפחה שמאסו מחד בנוף העירוני ומאידך רצו להישאר קרובים מספיק בכדי ליהנות מיתרונות העיר. לשם כך הם רכשו בית קיים בישוב אירוס שדרש התאמות רבות על מנת שיתאים לצרכיהם כמשפחה ולטעמם.

רהיטים: גלריית זהבי

“הבית הקיים תוכנן כבית קלאסי ועל אף יתרונותיו הרבים ניכר כי לא מומש כל הפוטנציאל הגלום בו”, כך לדברי האדריכל מקס קינן, מבעלי המשרד ‘קינן אדריכלים’ שאמון על התכנון והעיצוב החדשים. “כך למשל, כחלק מהתהליך, הפתחים הקיימים הורחבו מאוד על מנת לאפשר לנוף הבתולי לחדור פנימה במלוא העוצמה. בכדי להעצים את החוויה השתמשנו במערכות מינימל- מקסימום זכוכית ומינימום פרופיל. בנוסף החלפנו את גרם המדרגות הסטנדרטי לגרם מרחף שהפך ל-FOCAL POINT של ממש בקומת הכניסה ובקומת החדרים”.

השינוי המרשים ניכר כבר בחזיתות המבנה אותם בחר קינן לחפות באריחי גרניט פורצלן מדוקקים שתורמים מאוד למראה המודרני של הבית ובד בבד קלים על התחזוקה השוטפת. הגוון אותו בחר האדריכל הוא לבן שבור שמתחבר עם גווני הדיונה הסמוכה והנוף שמסביב. האלמנטים הכהים שמעטרים את הפתחים מדגישים את הארכיטקטורה הקיימת ומאדירים את יופייה. את מסתור הכביסה בחר קינן להטמיע מבעד לאלמנט משרביה- סבכה עשויה אלומיניום, מוארת בשעות הערב, שמשווה לחזית עיצוב גיאומטרי מעניין גם בשעות החשכה.

מימין לגרם המדרגות המטבח ומשמאל, פינת האוכל הפורמלית והסלון הצופה לחצר המטופחת, לבריכה ולנוף. המטבח החדש הוגדל ביחס לזה המקורי וכולל אי גדול במיוחד בצורת L סביבו בני המשפחה יכולים לשבת לאכול, לעבוד, לשוחח ובעיקר להרגיש יחד: “את המטבח תכננתי כאזור תפעולי שצופה לגינה המטופלת מבעד חלון ענק שמציף את החלל בשפע של אור. המראה האלגנטי, המוקפד והנקי הוא תוצר של בחירה בחומרים איכותיים. כך למשל החזית הגבוהה, מבעדה מסתתרים המקרר, התנור ושפע של מקומות אחסון, שחופתה ב-HPL דמוי שיש עם גידים והאזורים הנמוכים שחופו בחזיתות ננו, עמידות וקלות לתחזוקה, בגוון כותנה. המשטחים חופו באבן גרניט טבעית שמחברת את הצבעוניות יחד. על מנת לשלב צבעוניות בפלטה המונוכרומטית בחרנו בכיסאות בר מרופדים עור בגוון קוניאק, אותם רכשנו בגלריה זהבי כמו פרטי ריהוט רבים נוספים. ככלל, חשוב היה לי לשזור אלמנטים, רהיטים וחפצים מאותם בתי עיצוב ומעצבים בכדי ליצור מראה קוהרנטי המשכי”.

באגף השני שבקומת הכניסה ממוקמים פינת האוכל החגיגית והסלון: “היה לי חשוב ליצור באזור הזה תחושת משפחתיות לכן הקפדתי לשלב אלמנטים שיגבו ויעצימו את תחושת ה”ביחד”. זאת אחת הסיבות למשל שעל אף שהרצפה מחוממת בחימום תת רצפתי בחרתי למקם בחלקו התחתון של קיר הטלוויזיה קמין, שמטרתו לייצר תחושת אווירה מכילה ועוטפת לאורך כל ימות השנה”.

לינק לכתבה המלאה>> https://did.li/E9xCN

צור קשר

כתובת העסק: ההגנה 26, ראשון לציון
טלפון בעסק: 03-9526278
מייל בעסק: ilanzehavi1@gmail.com

גלריית זהבי מציעה בית משותף לייצור ועיצוב רהיטים, המאפשר לכל אחד להגשים את החלום באמצעות הענקת מידע, כלים וליווי אישי ומשפחתי לכל אורך התהליך.

בקרו אותנו בפייסבוק