מאחורי הקלעים של הבתים היפים בישראל: כך עיצבו אותם

מאחורי הקלעים של הבתים היפים בישראל: כך עיצבו אותם

אף פעם לא מאוחר או מוקדם מדי לשאוב השראה, להסתכל על הבתים הכי יפים בישראל ולראות מה מתוך זה אנחנו יכולים לקחת גם בשביל הסלון או החדר שלנו. אז איך עושים את זה נכון ומאיפה מתחילים? פגשנו 5 מעצבי פנים ואדריכלים מובילים כדי לחזור עם תשובות שיחסכו לכם זמן ומאמץ.

עיצוב פנים הוא קסם. לעיתים קרובות, הרהיט הנכון במקום הנכון הוא כל מה שאנחנו צריכים כדי להרגיש בבית. בנוסף, לעיצוב פנים יש השפעה כפולה: הוא קובע גם איך החלל ייראה וגם מה נוכל לעשות איתו. אז כמו כל קסם, מה שקורה מאחורי הקלעים לא פחות מעניין מאשר מה שמתרחש ממש מול העיניים שלנו.

פרויקט "הבתים היפים בישראל" מעניק לנו סוף סוף את האפשרות לחשוף את שיטת העבודה של מעצבי הפנים המובילים בארץ. כך נדע לא רק מאיפה להתחיל ואיזה סגנון עיצוב לבחור, אלא גם מאיפה מומלץ לשאוב השראה וכמה זה אמור לעלות. יאללה בואו נראה מה קורה שם.

"לקחת את כל הסגנונות ולייצר משהו חדש"

רונית שיסמן היא אדריכלית ומעצבת פנים, שמתמחה בעיקר בבתים פרטיים ודירות יוקרה. אם שואלים אותה על שיטת עבודה מועדפת, התשובה שלה ברורה: "אני מעצבת בסגנון מודרני-אקלקטי", היא אומרת, "כי מבחינתי יש לזה את כל היתרונות שאפשר לראות בבתים הכי יפים בישראל".

עיצוב: רונית שיסמן | צילום: ערן תורגמן

"מדובר בעצם באוסף של סגנונות, שמייצר משהו חדש ו-Freshy יותר. מבחינתי, זה מלכד את כל הסגנונות יחד – עם נגיעות מהקלאסי, המודרני, הפרובנס, הכפרי וכדומה. כך מייצרים סגנון חדש. את ההשראה אני לוקחת בעיקר מטיולים באירופה ובעיקר מעולם האופנה, כמו למשל באמצעות צפייה בסוגי טקסטיל מעניינים או שילובים של צבעים או חומרים".

צילום: ערן תוג׳מן

שיתוף הפעולה של שיסמן עם "גלריית זהבי", גלריה לעיצוב וייצור רהיטים מובחרים מהארץ ומהעולם, הוכיח את הכוח של ירידה לפרטים והקשבה מוחלטת לצרכי הלקוחות. בין היתר, רואים את זה גם בבית פרטי וגדול שאותו עיצבה שיסמן בהרצליה וגם בדירה מדהימה באשדוד בה השכילה לשלב בין נגיעות מונוכרומטיות של שחור-לבן בסלון ובחדרי השינה עם עץ אקסקלוסיבי בפינת האוכל וסביב האי במטבח.

גם מעצבת הפנים והאדריכלית שירן שלזינגר מאמינה שהכוח של הבתים היפים בישראל טמון בשילוב: "ההשראה נמצאת מבחינתי בכל מקום, החל מטיולים שאני עושה בעולם כדי לראות דברים חדשים ועד הדמיון שלי או הטבע שאני נמצאת בו עם המשפחה", היא מגלה.

הכוח של הבתים היפים בישראל טמון בשילוב- המעצבת שירן שלזינגר | צילום: מאור מויאל

"בנוסף, אני מאוד אוהבת חומרים טבעיים, כמו פרקט, עץ, עור ודברים טבעיים. משם והלאה, זה כבר תלוי בלקוח".היא מוסיפה ואומרת.

ההשראה נמצאת בכל מקום- שירן שלזינגר | צילום: מאור מויאל

להתגבר על האתגר בשביל להגשים את החלום

עיצוב פנים עלול להיות מוגבל בגלל תנאי פתיחה מסוימים. אחד הפרויקטים שמראים את זה היטב הוא "וילה בשחקים": עיצוב ותכנון אדריכלי של דירת פנטהאוז ענקית, עבור משפחה מוזיקלית, תוססת וצעירה יחסית, של זוג הורים פלוס חמישה ילדים.

מושיק חדידה | צילום: עודד סמדר

"האתגר היה חיבור שתי דירות פנטהאוז בקומה ה-28 לדירת פנטהאוז אחת ענקית בשטח של 310 מ"ר בנוי + 210 מ"ר מרפסות שמשקיפות 360 מעלות לנוף פתוח ועוצר נשימה בשקיעה ובזריחה של העיר תל אביב והים", מספר מעצב הפנים שהיה אחראי על הפרויקט, מושיק חדידה, שמשרדו מתמחה בתכנון אדריכלי ועיצוב של בתים פרטיים ודירות יוקרה, בנייה רוויה, משרדים, מבני ציבור ומסחר.

"גרעין הבניין שתוכנן במרכז הקומה וכולל את מערכות הבניין נקבע ללא יכולת שינוי ויצר הפרדה בין שתי הדירות, מה שיצר עוד אתגר", נזכר חדידה, "ואחרי תכנון מוקפד, התגברנו עליו על ידי הגבהה של כל הקומה ומיקום המטבח והמרחב החברתי בחלקה הפנימי – שהפך לאזור המשפחתי המקשר בין חדרי השינה ואזור האירוח והיציאה למרפסת הנדיבה".

"האתגר היה חיבור שתי דירות פנטהאוז בקומה ה-28 לדירת פנטהאוז אחת ענקית" – מושיק חדידה | צילום: עודד סמדר

"לבסוף, מול המטבח באותו מרחב משפחתי תוכנן חדר העבודה, פינת הסבה וחדר הקולנוע, וכך יצרנו מעקף סביב גרעין הבניין עם מקומות אחסון לאורכו".

אירופאי, קלאסי או מודרני? העיקר שתרגישו בבית

מושיק מתאר פרויקט שבו עיצוב הפנים הוא חלק מתהליך ארוך ומורכב יותר. אם שואלים את לירן בן איבגי, מעצבת פנים מנוסה ואדריכלית שמתמחה רק בפרויקטים שאותם היא יכולה לנהל מא' ועד ת', יש לזה המון יתרונות.

"זאת אומרת שיש מבנה ישן ומעבירים אותו מהמצב הגולמי והשלד, דרך אדריכלות, עיצוב, סטיילינג וכן הלאה, עד לתוצר שמתאים ללקוח", היא מסבירה. "אני למשל מתעסקת רק בסגנון אירופאי ולא בסגנון מודרני. אבל בתוך הסגנון הזה, זה יכול להיות אירופאי-כפרי, אירופאי-מודרני וכן הלאה, אז יש המון מקום להתאמה אישית".

חומרים טבעיים, שימוש בבריקים ואבן טבעית ובעיקר חומרי גלם במצב הטבעי שלהם- לירן בן איבגי | צילום: עמית גושר

"מה מאפיין סגנון עיצוב אירופאי? זה בדרך כלל אומר חומרים טבעיים, שימוש בבריקים ואבן טבעית ובעיקר חומרי גלם במצב הטבעי שלהם ולא חומרים מעובדים. המטבחים למשל הם מעץ, עם הרבה מאוד פיתוחים – קרניזים קטנים וניואנסים, ולא מינימליסטיים או חלקים כמו בסגנון המודרני. עוד בפנים אפשר לראות בדרך כלל ריצוף פרקט יותר גס וגוונים כהים, או ריצוף אבן קצת יותר גסה בגדלים וגוונים משתנים ולא במראה החלק של שיש".

לירן בן איבגי – מעצבת פנים מנוסה ואדריכלית | צילום: עמית גושר

לשם השוואה, מיטל אהרון כהן היא מעצבת פנים ואדריכלית שמאוד מאמינה בסגנון כמעט הפוך: "סגנון העיצוב שלי הינו מודרני לכוון הבוהו שיק. שילוב של עיצוב מודרני בקווים מוגדרים עם שילוב של חומרים טבעיים וקלאסיים כגון שיש טבעי, חיפויי אבן טבעית וכדומה. ההסתכלות שלי בחלל היא שילוב של חומרים, מרקמים, צבעים וגוונים המותאמים אישית לכל דייר", אומרת מיטל.

שילוב של עיצוב מודרני בקווים מוגדרים עם שילוב של חומרים טבעיים וקלאסיים | צילום: ערן תורג'מן

"ההשראות שלי משתנות ומגוונות, כי אני ערה לכל פרט שהעין נתקלת בו. אם זה קשור לעולם האופנה או לחילופין לאדריכלות תוך כדי שוטטות ברחובות. לפעמים אפילו כשאני נתקלת בחומר חדש ומעניין, מיד אני מדמיינת איך הוא ישתלב בחלל ואף יכתיב את אופיו".

"ההשראות שלי משתנות ומגוונות, כי אני ערה לכל פרט שהעין נתקלת בו"- מיטל אהרון כהן | צילום: ערן תורגמן

בקיצור, לא משנה איזה סגנון עושה לכם את זה, הבית הכי יפה בישראל הוא רק בית אחד: זה שבו העיצוב מתאים גם למבנה, גם לצרכים וגם לטעם האישי שלכם. למזלכם, אתם לא צריכים לעבור את התהליך לבד.

אילן זהבי, מעצב הבית של גלריית זהבי, מדבר על הטרנדים ועל היכולת של הגלריה להוציא לפועל כל חזון עיצובי: "אנחנו עושים את זה בלי לוותר על התאמה אישית", הוא מדגיש. "לכן אני שמח להוביל את תעשיית עיצוב הפנים ולככב בפרויקטים מן המרשימים שעוצבו בישראל".

"תכנון ראשוני זה הדבר החשוב ביותר"

"הטיפ העיקרי שלי הוא לקחת בעל מקצוע טוב ולא להתפשר", מסבירה רונית איך להגיע לתוצאה שחלמנו עליה. "כמובן שעדיף שזה יהיה מעצב ואדריכל בעל ניסיון ושם, כדי באמת להתחבר למי שעומד מולך, גם ברמה האישית, כי התהליך הוא ארוך וכרוך בהרבה טלטלות. אז צריך מישהו שהוא מקצוען ויידע לעשות את העבודה".

"וכמובן, לא להתפשר על שאר בעלי המקצוע – החל מקבלנים ועד נגרים ושאר הספקים של הפרויקט. כולם צריכים להיות טובים ואיכותיים, כי ברגע שאפילו אחד פחות טוב זה עלול לעצור את כל הגלגל הנע – וחבל".

אבל מאיפה מתחילים? כמו תמיד, בהתחלה: "תכנון ראשוני זה הדבר הכי נכון בשביל לעצב את הבית", מבהירה שלזינגר ומסכמת בצורה משכנעת. "לכן מבחינתי הטיפ הכי חשוב הוא לא לעשות את זה לבד – אלא גם לקחת מעצב או מעצבת, שיעזרו אפילו בתכנון. גם אין תקציב, לא כדאי לוותר על זה כי רק ככה מונעים טעויות עתידיות".

לכתבה המלאה במקו היכנסו >> https://www.mako.co.il/living-special/Article-2b7f00de75dc481027.htm

Powered By Elektro